Maminha is een stukje vlees dat minder bekend is, ok wel, ezeltje of liesstuk genoemd.
De maminha behoort tot de categorie “vergeten vlees”.
Wij hebben de maminha gemarineerd met een krachtige oliemarinade met look en truffel, en sous vide gegaard op een lage temperatuur.
De truffelolie verheft de natuurlijke smaken van het vlees, terwijl de knoflook een subtiele, maar onmiskenbare diepte toevoegt.
Een feestelijk gerecht in een mum van tijd op tafel.
Haal het vlees uit het vacuüm en vang de jus op. Bak het vlees in een klont roomboter op het vetkantje aan, lekker bruin en draai het om en bruin ook deze kant.
Zet het met pan en al voor 40 minuten in een voorverwarmde oven op 80 gr.
Laat het vlees rusten voor 15 minuten.
Kook intussen de aanbaksels los en zeef dit. Voeg een flink een glas port toe en kook dit een beetje op. Voeg zout en peper naar smaak toe en roer wat kleine klontjes roomboter door de saus om deze wat in te dikken.
Snijd het vlees in dunne plakken en serveer het met de saus.