Ons vlees
Limousin Rundvlees
Het merk staat garant voor vlees van Limousin runderen die geboren, gemest en geslacht zijn in de Franse streek; de Limousin. Zoals de naam van de streek al doet vermoeden komt het ras hier ook oorspronkelijk vandaan. De runderen zijn raszuiver en hebben een stamboek dat ruim een eeuw bestaat. Sinds 1886 wordt dit boek bijgehouden, zodat de afkomst van de dieren gegarandeerd kan worden.
De levensloop van deze specifieke Limousins kenmerkt zich door natuur- en diervriendelijkheid. De dieren grazen in de vrije ongerepte natuur. De boeren houden vast aan de traditionele fokwijze. Iedereen die de Limousin bezocht, zal de eindeloze ruimte en rust ervaren hebben. Stress lijkt hier zeldzaam. Deze rust wordt ook door de dieren ervaren. Ze groeien op in alle kalmte, grazend in de prachtige glooiende heuvels van de Limousin. De boeren worden verplicht zich te houden aan het Cahier des Charges. Dit betekent dat de runderen vrij grazen, écht in de vrije natuur in de Limousin.
Groeihormonen en preventieve antibiotica zijn ten strengste verboden. Kalfjes komen voor minimaal 98% op de wereld door natuurlijke geboortes. Daarna blijven ze minimaal 7 maanden bij hun eigen moeder en krijgen dus ook uitsluitend moedermelk van hun eigen moeder. Overtreding van het Cahier des Charges heeft levenslange uitsluiting van de keten ten gevolge. Een strenge maatregel, maar noodzakelijk om de kwaliteit en zuiverheid te kunnen garanderen.
Naast de unieke kenmerken van deze exceptionele runderen, zijn er ook nog de uitzonderlijke eigenschappen van het vlees zelf. Het rundvlees is overwegend mager, met een mooie, fijne structuur en een fantastische smaak, doordat het vlees op een rustige, natuurlijke manier tot stand gekomen is.
Porc au Grain
DE HERKOMST VAN HET UITZONDERLIJKE GRAANVARKEN...
In het Zuid-Westen van Frankrijk in de Aquitaine leven de Porc au Grains. Deze regio staat bekend om zijn zachte klimaat en wisselende landschappen. Hellingen, heuvels, bergen, hoogvlaktes van kalkgesteente, zandvlaktes, wijngaardhellingen, meren en de zee wisselen elkaar af. Vermaard om zijn gerenommeerde wijnen, de Grand Cru’s en gastronomische specialiteiten met o.a. truffels en patés. Bij een bezoek aan de Aquitaine lijkt het alsof de tijd stil gestaan heeft en de natuur ongestoord zijn gang heeft kunnen gaan. Traditie en ambacht zijn de sleutelwoorden als het op voeding uit deze streek aankomt.
De graanvarkens groeien op bij traditionele boeren. Deze boeren dienen zich te houden aan de reglementen van het Cahier des Charges en het Label Rouge keurmerk. De boeren laten de varkens lekker varken zijn. Ze kunnen in de wijde omgeving op hun gemak 'rommelen'. De biggetjes blijven bij de moeder als ze geboren zijn en zuigen ook uitsluitend bij hun eigen moeder. De dieren groeien in alle rust op, en dat komt terug in de structuur en de smaak van het vlees.
Gildehoen Scharrelkip
100% antibiotica vrij, alle Gildehoen kippen zijn opgegroeid zonder antibiotica.
De Gildehoen is een duurzaam stukje pluimveevlees voor de consument die bewust voor beter voedsel kiest. De Gildehoen kippen zijn plezierig opgegroeid zonder antibiotica. Met de Gildehoen koopt u een puur pluimveeproduct, gezond, zeer smaakvol en volledig antibioticavrij kippenvlees. Iets duurder maar toch vriendelijk geprijsd.
Leefomstandigheden
De Gildehoen groeit op in een stal met stro en daglicht. Het sterke Hubbard ras leeft langer en groeit op met een normaal dag– en nachtritme. De kippen hebben 24 uur per dag water en eten tot hun beschikking. Om het scharrelen te bevorderen wordt voer uitgestrooid in de stallen. Door de lagere bezetting in de stallen, slechts 2/3 van de reguliere pluimveehouderij, en door de beschikking van scharrel– en speelmateriaal worden de dieren plezierig groot.
Gezond
De extra ruimte in de stallen en het sterke ras zorgen voor gezonde dieren. Dit komt de kwaliteit en smaak ten goede.
Voer
De kippen worden vooral gevoerd met granen. Minimaal 70% van het eten bestaat uit deze granen. Het eten van deze Gildehoenders is 100% plantaardig en bevat geen groeibevorderaars.
Bij ons Gildehoen concept zijn de keten partners nauw betrokken. Van broederij tot winkelier om zo „Bewust Beter” kippenvlees op tafel te krijgen.
Alle Gildehoen kippen zijn halal gecertificeerd en extern gecontroleerd van boer tot producent en hebben een beter leven keurmerk.
Samengevat: Gildehoen = Duurzaam, lekker, gezond en een heel levenlang antibioticavrij, beter leven keurmerk