Ossenhaaspuntjes in Hoisin marinade
Uitrusting
- 1 BBQ
- 1 skillet/gietijzeren pan
Ingrediënten
- 0.5 KG Ossenhaaspuntjes
- 4 eetlepels Hoisin saus (merk kokki Djawa)
- 2 eetlepels zonnebloem olie
- 2 eetlepels Ketjap manis
- 2 eetlepels soja saus
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 theelepel knoflook poeder
Deze ossenhaaspuntjes ofwel kleine stukjes ossenhaas zijn heerlijk mals en met de hoisin marinade getrouwd alsof de 2 bij elkaar horen zo lekker! Lees gerust verder als je wilt weten hoe je deze ossenhaaspuntjes in hoisin marinade zelf kan maken.
Wat zijn ossenhaaspuntjes?
De ossenhaas is het meest malse gedeelte van het rund en bevind zich bovenop de rug. Doordat dit gedeelte weinig tot geen beweging heeft over de levensloop van het dier bevat dit nauwelijks spieren. Dat is precies de reden dat dit vlees zo mals is. De ossenhaaspuntjes worden gesneden van het gedeelte van de ossenhaas dat in een punt loopt. Hier kunnen geen mooie tournedos/steaks meer van gesneden worden en daarom worden daar puntjes van gemaakt.
Het mooie van deze ossenhaaspuntjes is dat ze vaak helemaal niet duur zijn en kwalitatief exact hetzelfde vlees zijn als de ossenhaas tournedos/steaks waar je vaak de hoofdprijs voor betaald. Daar moesten wij bij Turn Don’t Burn dus wat mee! Zo heb je bijvoorbeeld bij The Butchery deze black angus ossenhaaspuntjes voor maar een klein gedeelte van de prijs in vergelijking met een hele ossenhaas! En dan heb je wel echt top kwaliteit!
Hoisin marinade, wat is dat precies?
Hoe maak je de Ossenhaaspuntjes in hoisin marinade?
Je volgt eigenlijk simpelweg het onderstaande recept! Hierin leggen we stap voor stap uit wat je dient te doen op wat voor moment.